Voor verslaafden

Recovery Coach, Lya Young-Afat

Lya is ook een gecertificeerd Recovery Coach die de verslaafde in herstel na de klinische opname helpt een nieuw perspectief te vinden en de draad van het leven weer op te pakken. In de praktijk is gebleken dat deze vorm van hulp van essentieel belang is om terugval te voorkomen.

Alle vitale levensgebieden van de persoon in kwestie komen aan bod, hiertoe werkt Lya met de “Circle of Life” waarin herstel een prominente plek heeft.

De Circle of Life gaat ervan uit dat ieder mens in het centrum van zijn of haar leven staat en zich verhoudt tot universele aspecten van het leven zoals werk, gezondheid, vrije tijd, relaties, familie.

Bij verslaafden in herstel komt er een extra dimensie erbij namelijk: lifestyle en herstel. Er wordt een nieuw fundament gelegd in het leven van de verslaafde in herstel waarbij het niet alleen gaat om gedragsverandering, het gaat ook over overtuigingen, waarden, normen, kwaliteiten, talenten, vertrouwen, missie en visie.

Succes is 100% verzekerd als de verslaafde in herstel een bewuste keuze maakt om zich open te stellen voor bovengenoemde elementen.

Niets gebeurt zomaar en acties en handelingen vormen een rode draad in dit traject. Lya spreekt heel vaak haar netwerk aan om mensen in de community van herstel te laten ervaren wat herstel echt is. Zij gaat met haar patiënten naar meetings, zij helpt hen bij het voeren van gesprekken met overheidsinstanties (uitkeringsinstantie, medische zorg, werkgevers etc.). Daarnaast werkt Lya samen met partners die ieder een eigen specialisme vertegenwoordigen.

De duur van een recovery traject is drie maanden waarbij in de eerste maand drie sessies beschikbaar zijn, in maand twee 2 sessies per week en in maand 3 één sessie per week. Het is belangrijk dat de Recovery Coach op tijd het traject beëindigd zodat de verslaafde in herstel zelfstandig zijn of haar pad kan vervolgen. Dit traject is tijd- en arbeidsintensief en zeer kostbaar.

Cliënt aan het woord:

“Meerdere keren is mijn dochter teruggevallen in het gebruiken van cocaïne, totdat we besloten om, na de zoveelste opname in een kliniek, een traject aan te gaan met Young Partners. Na een aantal weken waarin zij intensief werd begeleid door Lya gaat het nu veel beter met haar. Ze is nu 6 maanden clean en ze komt nu ook de deur weer uit en heeft vrijwilligerswerk”

Wacht niet langer en boek nu direct geheel kosteloos een intakegesprek met Lya Young-Afat.